Topkwaliteit Haring

Hollandse nieuweOnze haring is van absolute topkwaliteit en befaamd bij alle haringliefhebbers in ’t Gooi en Vechtstreek. U krijgt de haring altijd vers van het mes, zodat wij u een supersmaak sensatie kunnen garanderen!

Leuke weetjes over onze geliefde haring:

  • De haring wordt gemiddeld 8 jaar oud
  • De term “maatjesharing” komt van het woord ‘maagd’ omdat de haring net na de paaitijd wordt gevangen en nog geen nieuwe hom en kuit heeft gevormd.
  • Oorspronkelijk werden gesnipperde uitjes bij de haring gedaan om het zout en de tranigheid van de haring te verhullen. Later werd daar ook soms een stukje zuur aan toegevoegd.
  • Traditiegetrouw eet men een haring aan de staart. In Amsterdam echter werd de haring in stukjes gesneden. De meningen over het waarom verschilt, het zou zijn zodat men geen vieze vingers zou krijgen. Maar een andere verklaring is dat grote gezinnen niet altijd voldoende geld hadden om voor iedereen een haring te kopen. Met het in stukjes snijden van de haring kon toch het hele gezin haring eten.
  • Haring is niet alleen heel erg lekker, maar ook gezond. Een haring bevat veel kwalitatief goede eiwitten, welke een gunstig effect hebben op onze organen, spieren en zenuwstelsel.
    Daarnaast bevat het vet van de haring uit onverzadigde omega3 vetzuren. Deze zuren verlagen het cholesterolgehalte en verlaagt tevens de kans op hart- en vaatproblemen.